E-post:    Prenumerera nu

Certifieringar


Ekologisk bomull 

IVN               GOTS          

Unlimited Performance bomullsplagg är tillverkade av IVN/GOTS certifierad textil (IVN är den tyska och GOTS är den internationell certifieringsstandarden), och garanterar ekologisk hantering av textilier, från skörden till råvarorna, genom mijömässigt och socialt ansvarsfull tillverkning (ILO, se nedan), upp till märkning för att ge en trovärdig garanti till slutkonsumenten. Dess kriterier håller högre nivå än svenska Krav och holländska SKAL.
 

Bambu

Öko-Tex
 

Bambufibern, som är ett relativt nytt material inom textilbranschen, har inget internationellt certifieringssystem ännu utarbetats. Bambutyget om används till Unlimited Performance sportkläder uppfyller de strängaste kraven inom Öko-Tex, klass 1, som är den högsta nivån av alla klasser. Öko-Tex är ett internationellt kontrollorgan som är världsledande för textilier. Dess certifiering garanterar att textilierna inte innehåller några skadliga tillsatser som kan vara farliga för vår hud och hälsa. Några exempel på vad som kontrolleras är pH-värde, formaldehyd, tungmetaller, acrylaminer, bekämpningsmedel, flamskyddsmedel, ftalater, flyktiga organiska värden och biocider.

Det finns fyra olika klasser inom Öko-Tex (Klass I, II, III, IV). Kraven är högst för klass I som är anpassat för barn och personer med känslig hud. De minst omfattande kraven har klass IV som endast får användas för textilier som inte används som kläder, t ex dukar och möbeltextilier.
 

 ILO

ILO (International Labour Organisation) är FN´s fackliga organ för sysselsättning och arbetslivsfrågor och täcker grundläggande mänskliga rättigheter i arbetslivet.