E-post:    Prenumerera nu
Okt 2010
|


Okt 2010

Jag har fått möjligheten att jobba
med det jag verkligen vill

Isabel Fortes är veteran i Göteborgsoperans balett. Född i Göteborg, näst äldst av fem syskon, mamma från Frösön, pappa från Kap Verde. Och hon är en av de som gått utanför balettvärldens ramar och provat på musikal och operett. Men att det skulle bli dans för Isabel var inte självklar.


Egentligen började det med en längtan efter att sjunga. Eller kanske att bli stjärna. Att göra entré nerför en lång trappa. Plymer och glitter. När Isabel Fortes berättar hur hon blev dansare så är det här det börjar.

”Jag tänkte så när jag var liten, att jag ville vara där. Och jag beundrade operasångare. När jag var 10 år föreslog mamma att jag skulle prova på balettskola, och jag tänkte att dansa och kunna föra sig, det ska man nog kunna om man vill bli stjärna”.

Isabel började på Storans elevskola, men blev utslängd efter ett halvår, som hon själv uttrycker det. Hennes lärare tyckte att allt var fel. Att hon saknade kropp, musikalitet, ja allt som krävdes för att göra henne till dansare. Så det fick bli Balettakademin istället.

”Min lärare där hette Lia Schubert van den Bergen, och hennes inställning har haft stor påverkan på min uppfattning om vad dans är. För henne var ingen del av dansen finare eller viktigare än någon annan, utan det viktiga var att behärska – och ha respekt för – varje disciplin”. Läs mer...

Se bildspel här nedan Unlimited Performance - 01-gallery-okt-2010.jpg
Unlimited Performance - 02-gallery-okt-2010.jpg
Unlimited Performance - 03-gallery-okt-2010.jpg
Unlimited Performance - 04-gallery-okt-2010.jpg
Unlimited Performance - 05-gallery-okt-2010.jpg
Unlimited Performance - 06-gallery-okt-2010.jpg
Unlimited Performance - 07-gallery-okt-2010.jpg